Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Μάχες Κούρδων και Τούρκων στην πόλη Ντέρικ στη νοτιοανατολική Τουρκία (βίντεο)

derik3-630x400

Μάχες μαίνονται την κουρδική πόλη Ντέρικ(Dêrik) στη νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Στην πόλη οι Τούρκοι έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και τη Δευτέρα (5η ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας) οι κάτοικοι δεν άντεξαν άλλο και βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν, διαμαρτυρόμενοι για την τουρκική κατοχή.
Η τουρκική Αστυνομία επιτέθηκε με χημικά ενάντια στους διαδηλωτές, για να τους διαλύσει, ενώ ριπές από όπλα δημιούργησαν πολεμικό περιβάλλον που σύντομα γενικεύθηκε σε μάχη.

derik1Κούρδοι κάτοικοι της Ντέρικ διαδηλώνουν τη Δευτέρα κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τους κατοίκους της πόλης να φωνάζουν συνθήματα προς τους Τούρκους αστυνομικούς:

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε τουρκικά τανκς να έχουν περικυκλώσει την πόλη:
derik2
Τουρκικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη, ενώ στους δρόμους οι μάχες μαίνονται, όπως μπορείτε ξεκάθαρα να ακούσετε:
Οι κάτοικοι δεν μπορούν να φύγουν από την πόλη, αν και μαίνονται μάχες, διότι οι τουρκικές Αρχές έχουν κλείσει όλους τους δρόμους με μπλόκα.
bloka
Αυτή είναι η τακτική των Τούρκων. Περικυκλώνουν μια πόλη, την αποκλείουν, κηρύττουν απαγόρευση κυκλοφορίας που την επιβάλλουν ελεύθεροι σκοπευτές που σκοτώνουν όποιον την παραβιάσει, και στη συνέχεια εισέρχονται με τεθωρακισμένα για να χτυπήσουν αντάρτικους πυρήνες Κούρδων πατριωτών.
Οι Τούρκοι βάλουν με τα τανκς κατά κουρδικών σπιτιών. Δεν υπολογίζουν τις απώλειες σε αμάχους. Δεν τους ενδιαφέρει. 
Οι Τούρκοι λειτουργούν με τον τσαμπουκά και όσο η Ευρώπη θα κάνει τα στραβά μάτια η Τουρκία θα δολοφονεί Κούρδους αμάχους λες και οι κουρδικές ζωές δεν έχουν καμία αξία, δεν σημαίνουν τίποτα.
derik3
Το τζιχαντιστικό κράτος της Τουρκίας δολοφονεί ανενόχλητο, υποδαυλίζει τον παγκόσμιο τζιχαντισμό ανενόχλητο, κάνει ό,τι θέλει δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Ακόμα και όταν έπεσε το σκοτάδι, πάνω από τη Ντέρικ, οι κάτοικοι της πόλης συνεχίζουν να διαδηλώνουν παρά τις τουρκικές σφαίρες:


ΠΗΓΗ : tribune