Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ/29-11-2015


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΥΩΝ, ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ.2) ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΑΜΟΣ ΓΚΙΛΑΝΤ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ ΟΜΑΛΑ.

3) ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

4) ΣΤΟ ΧΑΤΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΥ ΠΕΣΚΩΦ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΣΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΑΤΑΙ. Ο ΡΩΣΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕΤΕΒΗ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ./ΦΩΤΟ

5) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

6) Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΑΣΚΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝΕ 16 ΕΔΡΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ/

7) ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΕΘΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ.

8) Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ISIS /ΑΠΟΦΑΣΗ 2249.

9) ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΒΔ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 40 ΑΤΟΜΑ

10) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΠΡΟ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ 
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 518 ΑΤΟΜΑ. ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 166 ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ. ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.