Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Άρχισε ο Αρμαγεδδών του πολέμου - Ο Πούτιν ισοπεδώνει τη ΣυρίαΞεκίνησαν την Τετάρτη οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Συρία με πρώτους στόχους εντός της επαρχίας Χομς, μετά και την σχετική εξουσιοδότηση την οποία παρείχε στον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν η ρωσική Άνω Βουλή.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν στρατιωτικό εξοπλισμό, αποθήκες όπλων και πυρομαχικά.
Διακηρυγμένος στόχος της Μόσχας στη Συρία είναι να πληγούν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχουν περίπου το 50% του εδάφους της αραβικής χώρας και «να ενισχυθούν οι δυνάμεις της νόμιμης συριακής κυβέρνησης», δηλαδή του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι τα πρώτα ρωσικά πλήγματα δεν φαίνεται να είχαν ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος, ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα ενημέρωσε μία ώρα νωρίτερα την Ουάσινγκτον για την επικείμενη έναρξη των αεροπορικών πληγμάτων.
Ο ίδιος δήλωσε, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις επιδρομές είναι προκαταρκτικές και αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των επιδρομών ή τον τύπο των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν υπήρξε άμεσα κάποιο σχόλιο εκ μέρους της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.
Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκράτες στη Συρία είναι η προληπτική δράση, ενώ επισήμανε ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή θα περιλαμβάνει μόνο τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και θα είναι προσωρινή.