Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Και αν δεν προκύψει κυβέρνηση, θα μείνει η Κούλα πρωθυπουργός;
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Ένα απο τα πράγματα που λίγοι έκαναν είναι να κρίνουν πόσο επιτυχημένες είναι οι επιλογές των προσώπων του ΠτΔ Χρεοκόπη Παυλόπουλου στις θέσεις των υπουργών και του πρωθυπουργού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. 
Οι επιλογές Παυλόπουλου είναι προκλητικά επικίνδυνες.
Το γεγονός αυτό έχει περάσει ως ασήμαντο αλλά είναι πολύ σημαντικό στη περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές. 

Κατά τη γνώμη μου, το να μή προκύψει κυβέρνηση και η Ελλάδα να προχωρήσει σε νέες εκλογές έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα. 

Θα καρφωνόταν πολύ το
ΣΥΡΙΖΑ ως φιλομνημονιακό κόμμα αλλά και ως ψευτοαριστερά αν συγκυβερνούσε με τη ΝΔ. Αν βγεί πάλι πρώτο κόμμα η ΝΔ, τότε θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας να εξετάσει τη νομιμότητα των εκλογών.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι να υπάρξουν και νέες εκλογές μετά τις εκλογές με προσωρινή Πρωθυπουργό τη Κούλα και το ασκέρι που διόρισε ο ΠτΔ.

Αν σκεφτείτε, ότι υπ. Οικονομικών είναι ο Χουλιαράκης αυτός που έχτισε τη συμφωνία του Μνημονίου 3 που θα φέρει μεγαλύτερη φτώχεια στην Ελλάδα και η επιλογή του είναι αρεστή στην Ευρωζώνη, ότι υπουργός Οικονομίας είναι ο πλέον αποτυχημένος υπουργός ανάπτυξης τους ΠΑΣΟΚ και εγκάθετος του Σημίτη Χριστοδουλάκης, ότι αναπλ. υπουργός οικονομικών είναι ο Αλεξιάδης ο άνθρωπος που προωθεί το περιουσιολόγιο; ότι η Κούλα σε περίπτωση κρίσης θα ζητάει αύξηση και πολλοί άλλοι, τότε πραγματικά θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να τρέχετε…
 
Το άλλο που πρέπει να θυμηθείτε είναι το “πόσα καλά” έκανε στην Ελλάδα ο Παπαδήμος, που καταδίκασε τη χώρα για πάντα στα μνημόνια υπογράφοντας το περίφημο δημοσιονομικό σύμφωνο χωρίς να δέσει με ρήτρες τη παραγωγή και την ενίσχυση της βιομηχανίας, χωρίς να επιτρέπεται στην Ελλάδα να κάνει τη δική της μακροοικονομική πολιτική χωρίς άδεια.
Ο Παπαδήμος ήταν αυτός που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα απο την υπογραφή των 3 καταστροφικών μνημονίων. 
Στην Ελλάδα όλοι, και ανάμεσα σε αυτούς οι παρόντες πολιτικοί όπως και αυτοί που προωθούν τα λαγούμια, περιμένουν απο τους Γερμανούς όπως και από οικονομολόγους σαν αυτούς που κάνουν υπουργούς να κάνουν ανάπτυξηενώ δεν ξέρουν τί είναι.

Χάνουν το χρόνο τους ή μάλλον το σχέδιο τους είναι η διάλυση της χώρας.
Σας το ξαναλέω, έχω ουρανοξύστη σε γωνία και περιμένω να καεί ο καρνάβαλος, γιατί αυτοί που κάνουν κουμάντο και αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα μόνο για το καρναβάλι είναι.