Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Εισαγόμενοι ταραξίες στα επεισόδια στις Σκουριές! Από ότι φαίνεται και μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα που μεταξύ των συλληφθέντων για τα επεισόδια ήταν αρκετοί αλλοδαποί το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε και χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στις Σκουριές της Χαλκιδικής.


Αλλοδαποί είναι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες. Οι 9 είναι έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταξύ των οποίων 41 Γερμανοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός.

Οι αλλοδαποί, σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν σε Κάμπινγκ, το οποίο διοργανώνεται στην Ιερισσό. Ο σκοπός του είναι η διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης Χρυσού στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε απο την πορεία και επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότωφ, σφεντόνες και αυτοσχέδιους μηχανισμούς για την ρίψη μεταλλικών αντικειμένων, καθώς πέτρες και φωτοβολίδες.

Για να αποφύγουν την σύλληψη σχημάτισαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε ξύλα και λάστιχα.

Σε έλεγχο που έγινε στο πούλμαν που του μετέφερε βρέθηκαν: 118 μπουλόνια, 6 πέτρες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 30 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 5 κράνη και 3 κουκούλες πλήρης κάλυψης προσώπου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Αθηνών. Εντύπωση πάντως προκαλεί η σύλληψη των αλλοδαπών και ο λόγος που δημιουργούνται επεισόδια. Πιθανότατα μέσα στους στόχους τους να είναι η δημιουργία επεισοδίων για να δυσφημίσουν την χώρα μας, καθώς και η αποσταθεροποίηση της.

Το γεγονός πως αρκετοί δεν δέχτηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και να φωτογραφηθούν σίγουρα προκαλεί υποψίες για τον σκοπό της παρουσίας τους και την συμμετοχή τους στα επεισόδια.