Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ! Αν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές: Παραίτηση και προσφυγή σε εκλογές-δημοψήφισμα!Έτοιμος για παραίτηση της κυβέρνησης, διορισμό υπηρεσιακής και προκήρυξη εκλογών μετά τις διερευνητικές εντολές που είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν άκαρπες είναι αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 15:00 στις Βρυξέλλες.
Κατ'αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται πλήως ο έκτακτος σχεδιασμός και το Colpo Grosso το οποίο αποκάλυψε το defencenet.gr.
Η απόφαση του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες θεωρείται ειλημμένη σε περίπτωση που υπάρξει ρήξη με τους δανειστές αφήνοντας κανένα άλλο περιθώριο παρά στην απόφαση του εκλογικού σώματος για το αν η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα ξεκινήσει τη νέα προσπάθεια για ανόρθωση της οικονομίας μετά την ρήξη ή αν θα υποταχθεί τελικά στις απαιτήσεις των δανειστών.
Έτσι το σχέδιο - ή για την ακρίβεια ένα από τα σχέδια που μελετώνται σε περίπτωση πρόκλησης ναυαγίου από τους δανειστές το Σάββατο – είναι να θέλει την κυβέρνηση να παραιτείται αυθημερόν και να σχηματίζεται αναγκαστικά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται το απόγευμα της Κυριακής.
Τη Δευτέρα μπορεί οι αγορές να καταρρέουν, αλλά οι δανειστές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε αντίποινα κλείνοντας τη ρευστότητα και κατ'επέκταση κλείνοντας τις τράπεζες ως αντίποινα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί απλά δεν θα υπάρχει πλέον τέτοια κυβέρνηση!
Και αν τυχόν προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, οι μόνοι που δεν θα την χρεωθούν είναι οι (πρώην...) κυβερνητικοί.
Αμέσως θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές οι οποίες δεν θα καταλήξουν πουθενά, φυσικά, οπότε οι εκλογές θα προκηρυχθούν με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους την 2α Αυγούστου.
Την Τρίτη, φυσικά δεν θα πληρωθεί το χρέος στο ΔΝΤ, χωρίς καμία επίπτωση, βέβαια για τη χώρα - όπως μόνο πρώτο έχει γράψει το defencenet.gr - μία πραγματικότητα που παραδέχθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρυ Ράις, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης "Αν δεν πληρωθεί η δόση που λήγει στις 30 Ιουνίου, η χώρα θα εμφανίζεται «ληξιπρόθεσμη» (arrears) και όχι σε «πτώχευση» (default)"!
Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα έχει επίπτωση και στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα χρεωθεί 1,5 δισ. (σε πρώτη φάση...)!
Από την άλλη, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να επιβάλει αντίποινα στην κυβέρνηση για την άρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία, γιατί απλώς το αντικείμενο των αντιποίνων δεν θα υπάρχει!
Αναγκαστικά θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα, γιατί αν δεν το κάνει, θα καταρρεύσει όχι μόνο η χώρα αλλά και το χρέος των 311 δισ. ευρώ, ενώ ο "μεγάλος εχθρός", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Α.Τσίπρας, θα είναι αλώβητοι από τη διαδικασία και θα έχουν ένα ολόκληρο μήνα να οργανώσουν τις κινήσεις τους, ενώ οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές θα γκρεμίζονται!
Αν σταματούσε η παροχή, μέσω ELA, ρευστότητας από την ΕΚΤ (κατόπιν φυσικά εντολής από το Βερολίνο...), οι μόνοι αλώβητοι θα ήταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τα μνημονιακά κόμματα θα χρεωνόντουσαν το έγκλημα των συνεργατών τους...
Και η διαφορά στις εκλογές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη υπέρ των νυν κυβερνώντων κομμάτων από αυτή που εμφανίζεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις.
Σε ένα μήνα, οι δανειστές, έχοντας πάρει μια "δυνατή γεύση" του που οδήγησε η τακτική της απαξίωσης και της κατεδάφισης της ελληνικής κυβέρνησης (υπολογίζεται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ οι απώλειες των αγορών εν μέσω θέρους), σίγουρα θα είναι πιο ευήκοοι στα ελληνικά αιτήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: