Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Βαρουφάκη - "Αλέξη φεύγω..."Με σκοπό να διευκολύνει τον πρωθυπουργό ο Γιάνης Βαρουφάκης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής ο υπ. Οικονομικών

είναι διατεθειμένος ακόμα και να παραιτηθεί.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μόλις εκείνος επέστρεψε από τη Ρίγα προκείμενου να τον ενημερώσει, αλλά και να τον διευκολύνει με κάθε τρόπο στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης. 

Καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πήγες είπαν στην εφημερίδα ότι ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της παραίτησης, καθώς αυτό θα φάνταζε ως άτακτη υποχώρηση, ωστόσο η κίνηση του κ Βαρουφάκη διευκόλυνε τον Αλέξη Τσίπρα καθώς άρχισε την αναδόμηση της ομάδας διαπραγμάτευσης. 

Σχετικά με την ουσία της ενημέρωσης που παρέσχε ο κ. Βαρουφάκης στον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Ρίγα, πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν τη θέση του ΥΠΟΙΚ ότι ένας έντιμος συμβιβασμός είναι αδύνατος στο πλαίσιο του Eurogroup, και ότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να προηγηθεί πολιτική λύση που να επιβληθεί στο Eurogroup κατά κάποιο τρόπο.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: