Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Αυτοί ΤΩΡΑ μπορούν να γκρεμίσουν το ΣΥΣΤΗΜΑ. Ας το κάνουν!Οχι μόνο το λένε σε κάθε δήλωσή τους αλλά το κάνουν πράξη! Eνώ έχει ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα για τα δάνεια των μεγάλων μίντια (προεξάρχοντος του ΔΟΛ), ο Νίκος Παππάς έβαλε «φωτιά στο σκηνικό»,
ζητώντας αναδρομικά από τους καναλάρχες 24 εκατ. ευρώ!
Από τρεις «μαγικές» επικοινωνιακές κινήσεις της κυβέρνησης, σφραγίστηκε η πολιτική βδομάδα που πέρασε. Αρχικά, ο Τσίπρας, εγκαινιάζοντας τη νέα του -ασφαλή από δημοσιογραφικά μονταρίσματα και κατευθυνόμενα σχόλια- επικοινωνιακή πρακτική (θα «αξιοποιεί» το Βήμα της Βουλής, με κάθε ευκαιρία που θα του δίνεται), πέτυχε συντριπτική νίκη επί των μνημονιακών του αντιπάλων, οι οποίοι τελευταίως άφησαν το «μας πάτε στα βράχια» και έπιασαν το «δύο μήνες τώρα δεν κυβερνάτε»!!!

Τόσο η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής (1η κίνηση), τη Δευτέρα το βράδυ όσο και η κατάθεση του αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο (2η κίνηση) αφενός αποτελούν επιβλητικές νίκες σε επικοινωνιακό επίπεδο για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή της αντεπίθεσης διαρκείας της κυβέρνησης, που αφού τα κατάφερε με τους έξω, τώρα αναλαμβάνει να χειριστεί τους μέσα. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά μηνύματα που έστειλε ο Τσίπρας στο εσωτερικό. Οτι μπορεί αρχικά να ζορίστηκε, αλλά τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει και το χώρο και το χρόνο για να τους αλλάξει τα φώτα! Η επιβεβαίωση όλων αυτών ήρθε μόλις 24 ώρες μετά με τη «βόμβα Παππά» (3η κίνηση)!
Και τώρα... αέραααααα
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα στο Βερολίνο, μετά το τέλος του πολύωρου δείπνου που ακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου, όταν οι άντρες της ελληνικής αποστολής επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τις πρώτες πρωινές ώρες, παρήγγειλαν ουίσκι. Γιατί γιόρταζαν. Αυτά που πήραν από το deal με τη Μέρκελ ήταν περισσότερα από τα αναμενόμενα, τουλάχιστον με βάση τους συντηρητικούς τους υπολογισμούς, πριν το ταξίδι. Δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες και οι ακριβείς διατυπώσεις, που αναμφίβολα έχουν τη σημασία τους. 


Ομως, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα θα πάρει αυτά που ζητά, ως αναγκαία. Φυσικά, θα υπάρξουν όλες οι «απαραίτητες για τα κοινοβούλια των χωρών» ενστάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και όλες οι δυσκολίες των έκτακτων ή χρονικά πιεσμένων Eurogroups. Φυσικά, θα πρέπει να «προφυλαχθεί» το κύρος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και να εκλείψουν ελληνικές τυμπανουκρουσίες, που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τα πράγματα. Αλλά στο τέλος, επί της ουσίας, η Ελλάδα θα πάρει αυτά που ζητά, ως αναγκαία. Αυτό συμφωνήθηκε στο Βερολίνο.

Και έτσι, όταν γύρισε η ελληνική αποστολή στην Αθήνα, γέλασε με το υποτιθέμενο «σκάνδαλο Κατρούγκαλου» και μετά συνέχισε να γελά, σχεδιάζοντας με στέρεα αφετηρία πλέον το τελειωτικό χτύπημα στα μνημονιακά απολιθώματα και το διαπλεκόμενο σύστημά τους. Πλέον, οι μιντιάρχες ξέρουν ότι για πρώτη φορά κινδυνεύει η βιωσιμότητά τους. Ξέρουν ότι πολλοί από αυτούς ίσως έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές διαδικασίες. Ξέρουν ότι δίνουν τον αγώνα της ζωής τους, κυριολεκτικά. Και όντως, έτσι είναι!
Ο μιντιακός κύβος ερρίφθη
Η αλήθεια είναι ότι μετά τις εκλογές τα συστημικά μίντια έκαναν προς την κυβέρνηση μια κίνηση καλής θέλησης. Βέβαια, αυτό κράτησε μέχρι να αρχίσουν (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) οι υπουργοί να μιλάνε για την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ότι θα πρέπει επιτέλους τα μίντια να πληρώσουν και να ελεγχθούν. Οταν άρχισαν να τα λένε αυτά οι ΣΥΡΙΖΑίοι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, φυσικά το κλίμα ξανα-άλλαξε. Οι καναλάρχες κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να ντιλάρουν με δαύτους, όπως με τους προηγούμενους, και ερμήνευσαν την κυβερνητική αντίδραση ως «κλείσιμο της πόρτας στα μούτρα τους». Ετσι, λοιπόν, ανασυντάχθηκαν στα παλιά τους λημέρια. Σ' αυτά που συχνάζει ο Αδωνις, οι ομαδάρχες της αλήθειας της ΝΔ και βάλε.
ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: