Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Bitcoinz USA προς Γ. Βαρουφάκη: «Υιοθετείστε το Bitcoin για να βγείτε από την κρίση»Τη χρησιμοποίηση του Bitcoin ως παράλληλο νόμισμα προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα προτείνει σε ανοικτή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η αμερικανική εισηγμένη Bayside Corp μέσω της θυγατρικής της Bitcoinz USA. Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της τελευταίας, J.W. Walker. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε αρθρογραφήσει πριν από περίπου ένα χρόνο στην προσωπική του ιστοσελίδα για τη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, για την αντιμετώπιση της κρίσης ενώ συμμετείχε και σε δημόσιο ντιμπέιτ στις ΗΠΑ για το ζήτημα αυτό. 

Η επιστολή έχει ως εξής: 

«Κύριε υπουργέ Βαρουφάκη 

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γράψω προκειμένου να σας ενθαρρύνω να σκεφτείτε την υιοθέτηση του Bitcoin ως μηχανισμού για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας σας. Στην Bitcoinz USA θεωρούμε ότι η υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων και ειδικότερα του Bitcoin μπορεί να έχει μεγάλη επιτυχία σε χώρες όπως η Ελλάδα. Επιπρόσθετα το Bitcoin ως δευτερεύον νόμισμα μπορεί εύκολα να ενθαρρύνει τις συναλλαγές για την αγορά και πώληση αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό, σταθερή ανάπτυξη του τουρισμού και των ταξιδίων και εν τέλει την οικονομική ανάπτυξη. 

Η αναβάθμιση του μηχανισμού που απαιτείται για τις πληρωμές σε Bitcoin έχει εν πολλοίς μικρό κόστος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: