Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

“Αν σας λήστεψαν” στην Δύση, τότε μπορείτε να ανατρέξετε στις χώρες των BRICS


ΜΟΣΧΑ, 30 Ιανουαρίου - RIA Novosti. 

Εάν η Ελλάδα  φύγει  μακριά από τα Δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μπορεί να το πράξουν  και άλλες χώρες, που τις «λήστεψαν »  
στην Δύση, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό portal ο  βασιλιάς των παγκόσμιων ειδήσεων Αμερικανός πολιτικός και οικονομικός  ακτιβιστής Paul Craig Roberts.

Σύμφωνα με τον Roberts, η νέα τράπεζα ανάπτυξης των αναπτυσσομένων χωρών BRICS, μπορεί   να βοηθήσει την Ελλάδα σε θέματα εξυπηρέτησης του χρέους. Τις εξελίξεις στην Ελλάδα πιστεύει ο αναλυτής ότι παρακολουθούν  στενά η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

"Εάν αυτές οι χώρες κατανοήσουν ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να εξομαλύνει τις δυσκολίες που τους επιβάλλει η λιτότητα, θα στραφούν προς τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία – δηλαδή στις χώρες των BRICS», - λέει ο Roberts.

"Σε αυτή την περίπτωση, οι χώρες αυτές στρέφονται επίσης κατά της Γερμανίας, της Ουάσιγκτον και του  ΔΝΤ, που τους επιβάλλουν στερήσεις  και τους  ληστεύουν, - είπε ο αναλυτής -. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι μια πραγματική καταστροφή αν η Δύση θα ήταν τόσο ηλίθια και αλαζονική, για να μην κάνει παραχωρήσεις σε αυτή τη περίπτωση , που θα σημάνει  την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. "


Δεν υπάρχουν σχόλια: