Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

" Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "


Τον γνωστό ανθέλληνα δικηγόρο Γιάννη Κωνσταντίνου κατεβάζει υποψήφιο το «Ποτάμι» του Στ.Θεοδωράκη στην Β΄ Θεσσαλονίκης!
Το καλοκαίρι του 2010, ο Γ.Παπανδρέου είχε διορίσει τον 44χρονο (τότε) Γιάννη Κωνσταντίνου πρόεδρο της «Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης», θέση στην οποία έμεινε για 2 χρόνια, και παραιτήθηκε καταγγέλλοντας σκάνδαλα. 

Τον Ιούλιο του 2010 που έγινε γνωστός ο διορισμός του, είχε ξεσπάσει μέγα σκάνδαλο, διότι αποκαλύφθηκαν οι φιλοσκοπιανές θέσεις του λεγάμενου: Ο Γιάννης Κωνσταντίνου είχε συμμετάσχει στην περίφημη (Νοέμβριος 2006) παρουσίαση του «Μακεδονικού Λεξικού» των Νακρατζά και Βοσκόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και είχε δηλώσει πως δεν είναι Έλληνας, αλλά Ελληνόφωνος...!
Δείτε εκείνη την δήλωσή του, για να αντιληφθείτε ποιοι ζητάνε την ψήφο μας την Κυριακή...ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 

«Είμαι ένας ευρωπαίος ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ κεντροαριστερός δικηγόρος»! Κατά την διάρκεια εκείνης της παρουσιάσεως του «Μακεδονικού Λεξικού» είχαν συμμετάσχει όλα τα φιντάνια του «Ουράνιου Τόξου» (Γιώργος Νακρατζάς και Παύλος Βοσκόπουλος), ο σημερινός υποψήφιος με τον Σύριζα Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο υβριστής του Χριστού συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης («Τα μελένια λεμόνια»), ενώ δίπλα στο πάνελ των ομιλητών δέσποζε ένα πανό με το πορτραίτο του μισέλληνα Γκότσε Ντέλτσεφ, του εθνικού ήρωα των Σκοπιανών και της FYROM.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εν λόγω παρουσίαση του «Μακεδονικού Λεξικού», ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε πεί και τα εξής επί λέξει που προκάλεσαν τότε πανελλήνιο σάλο:

«Βέβαια, η Θεσσαλονίκη, το 1912, όταν μπήκε ο Ελληνικός Στρατός δεν ήταν ελληνική. Εγινε ελληνική και έπρεπε να γίνει με μια διαδικασία, η οποία ανέδειξε και εξέθρεψε ένα στρώμα που έχει μάθει να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκείνες τις ιδεολογίες αλλά και τις συγκεκριμένες πρακτικές και μάλιστα πολιτικές συμπεριφορές, για τις οποίες αυτή η πόλη, με ειλικρίνεια, θα έπρεπε να ντρέπεται τουλάχιστον για ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας. 

Γιατί είχαμε και εδώ, στη διάρκεια του μεσοπολέμου, ανάπτυξη εκείνων των κινημάτων που πάτησαν και στην αντίστοιχη ανάπτυξη κινημάτων, του φασισμού, του ναζισμού. 

Εδώ ήταν το φυτώριο όπου αναπτύχθηκε πανελλαδικά η γνωστή, σε αυτούς που τουλάχιστον ασχολούνται με την πολιτική Ιστορία, “Εθνική Ενωση Ελλάς” που κατάφερε να έχει μέχρι και 27 παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα». 

Στο σημείο αυτό κάποιος ακροατής τον διέκοψε λέγοντας ότι με αυτά που λέει θάπρεπε να τρέμει και ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: «Τρέμουν οι εχθροί μου. Και αν θέλετε να ξέρετε, τις καταλήξεις αυτές σε -όπουλος στη δυτική Μακεδονία τις δώσανε Πελοποννήσιοι γραφιάδες. Γιατί αυτός ο τόπος, είτε κατοικούνταν από Ελληνες είτε από Εβραίους, Οθωμανούς, οτιδήποτε, υπέφερε από τους Πελοποννήσιους γραφιάδες και από τους Κρητικούς χωροφύλακες. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί μονοκοντυλιά»...!

Ενώ τα έλεγε αυτά ο Τρεμόπουλος, ο σημερινός υποψήφιος του «Ποταμιού» Γιάννης Κωνσταντίνου βρισκόταν στο πάνελ και χασκογελούσε ικανοποιημένος...

Κι ο άνθρωπος αυτός ζητάει την Κυριακή την ψήφο μας για να μας σώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: