Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Καρέ καρέ η χειραψία-λαβή του Ντάισελμπλουμ που πάγωσε τον Βαρουφάκη -Τι του ψιθύρισε έξαλλος στο αυτί (ΒΙΝΤΕΟ)

varouf_djisee708a

Ηταν η πιο επεισοδιακή λήξη συνέντευξης τύπου, μια στιγμή που παραμένει αινιγματική και που θα αποτελέσει μέρος της ιστορίας που γράφεται αυτές τις μέρες,
όταν αποκαλυφθεί τι ακριβώς ψιθύρισε έξαλλος ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί του χαμογελαστού Γιάνη Βαρουφάκη ενώ του έσφιγγε το χέρι, γερμένος μπροστά, με ένταση, πριν τραβήξει με δύναμη το χέρι του και φύγει σχεδόν τρέχοντας.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη «δεν θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή, την Τρόικα». 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έδειχνε να μην πιστεύει αυτό που άκουγε από την μεταφράστρια στα αυτιά του. 

Καρφωμένος, ανέκφραστος αρχικά, μέχρι που 
ανασήκωσε τα φρύδια και έκανε μια κίνηση του κεφαλιού που μεταφράζεται περίπου σε «έτσι λοιπόν!».

Πέταξε τα ακουστικά, σηκώθηκε, άπλωσε το χέρι στον Γιάνη Βαρουφάκη που είχε το γνωστό μειδίαμα που υπό καμία συνθήκη δεν χάνει. 

Ομως δεν έμεινε εκεί. 

Κρατώντας σφικτά το χέρι του υπουργού Οικονομικών, έκανε μερικά βήματα μπροστά και πλάι, έσκυψε στο ύψος του αυτιού του και για δευτερόλεπτα του μιλούσε με ένταση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φάνηκε να κάνει μια απόπειρα να μιλήσει αλλά ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε με ένταση. Είναι η στιγμή που ο Βαρουφάκης μοιάζει στο βίντεο να λέει ένα από «ουάου». 

Στη Ολλανδός απομακρύνθηκε με μεγάλα βήματα κι ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέμεινε στη θέση του, σε απόσταση από τον Ντάισελμπλουμ που έφευγε άρον άρον από την αίθουσα.

Τι είπε ο ισχυρός άντρας του Eurogroup στον νέο υπουργό Οικονομικών. Ολοι θέλουν να μάθουν τι του είπε στο αυτί, και το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει διαρροή σύντομα από κάθε πλευρά.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από το 9.00varouf_djiss1


Δεν υπάρχουν σχόλια: