Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ;Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Σημειώστε την σημερινή ημέρα στα ημερολόγια σας.

Ο γενικός δείκτης DOW  στην WALL STREET είναι αυτή τη στιγμή στις 16.974 μονάδες. Ο S & P 500 είναι στις 1982 και ο NASDAQ είναι στις  4549.μονάδες.

Με απόφαση της η FED (Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ) σταματάει τη χρηματοδότηση. Με απλά λόγια τέλος στην εκτύπωση χρήματος. Η τακτική που ακολουθήθηκε μετά την κρίση του 2008 και που δημιούργησε χρέη 3,5 τρις δολλαρίων σήμερα σταματά, μαζί με αυτή και η ευστάθια στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Αμερικής, αλλά και του υπολοίπου κόσμου, που πλέον πρέπει να σταθεί στα πόδια του, χωρίς τα πετροδόλλαρα.
Η πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan, λέει ότι η ποσοτική χαλάρωση ήταν "μια καταπληκτική επιτυχία" όσον αφορά την ενίσχυση των τιμών των μετοχών. Αλλά λέει επίσης ότι η ποσοτική χαλάρωση δεν ήταν πολύ χρήσιμη για την πραγματική οικονομία σε όλα. Στην ουσία, το σύνολο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ήταν ένα τεράστιο δώρο 3,5 τρισεκατομμυρίων δολάριων στην Wall Street. Αν αυτό ακούγεται άδικο για εσάς, αυτό είναι επειδή είναι άδικο.

Γιατί, λοιπόν, είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έληξε ξαφνικά την ποσοτική χαλάρωση;

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις διότι μειώθηκε η ανεργία και σταθεροποιήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων.

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ

Δείτε τα γραφήματα που ακολουθούν: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: