Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε η Αλεξία Αλεξιάδου, κόρη της Βέφας Αλεξιάδου
Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Αλεξία Αλεξιάδου, κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης από ανακοπή καρδιάς.
Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε την Αλεξία Αλεξιάδου
μέσα από τις εκπομπές, όπου μαγείρευε δίπλα στη μητέρα της. Η Αλεξία Αλεξιάδου είχε δυο κόρες ηλικίας 17 και 10 ετών.
Η Αλεξία Αλεξιάδου, ήταν συγγραφέας της πολύ επιτυχημένης τριλογίας «Ερωτικές Συνταγές», «Γεύσεις Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά».
Τα βιβλία της έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards».
Με την πρώτη της δουλειά στο χώρο της γαστρονομίας, το βιβλίο Εξωτική Κουζίνα, η Αλεξία Αλεξιάδου έκανε το μεγάλο βήμα από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και τα δύο πτυχία ΒΑ στα Οικονομικά και MBA σε Import and Export Management από το City University Business School του Λονδίνου, στη μεγάλη της αγάπη, που λόγω οικογενειακής παράδοσης δεν μπορούσε παρά να είναι η μαγειρική.
Ακολούθησαν επιτυχημένες σειρές σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς ομίλους και η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού μαγειρικής και lifestyle «realfood» το οποίο είναι από την έκδοσή του έως σήμερα το πλέον αναγνωρισμένο έντυπο στην κατηγορία του.
Η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας και δίνοντας και διαλέξεις σε Αμερικάνικο κοινό.
Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: