Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Παραπλανητικός και επικίνδυνος ο ρόλος των ΜΜΕ. Θα παρέμβει η Δικαιοσύνη;


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν δίνουν σωστή πληροφόρηση στον Ελληνικό λαό. Σας αναφέρω ενδεικτικά μερικά σημαντικά θέματα τα οποία δεν έχουν θίξει
με το τρόπο που έπρεπε, καθόλου ή παραπληροφόρησαν κατά καιρούς και με τα οποία έχω ασχοληθεί, όπως:
1. το Xάρτη όλων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων την Ελλάδας.
2. τα Χημικά Συρίας.
3. τις AOZ και τις παράνομες προκηρύξεις οικοπέδων σε διεθνή  ύδατα, όπως και τη μη φορολόγηση στην Ελλάδα πολυεθνικών που θα κάνουν τις εξορρύξεις.
4. τη κατάρριψη του Κυπριακού αεροπλάνου και τη γκριζοποίηση της εν δυνάμει ΑΟΖ της Κύπρου, μετά το τρόπο που έγινε η διάσωση απο τον ΟΗΕ
5. την ενεργειακή πολιτική και την υψηλή τιμή μονάδας που υπάρχει για τα ΑΠΕ, ώστε να ευνοείται το ακριβό LNG των εφοπλιστών και οι λιγνίτες των ορυχείων του Μπόμπολα.
6. τη παραγωγή υδρογοναθράκων και ενέργειας απο σκουπίδια και ανακύκλωση.
7. το γεγονός ότι απο τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας τρείς ΔΕν πέρασαν τα  stress tests, η Eurobank, η Εθνική (Νational Bank of Greece) και η Τράπεζα Πειραιώς.
Για τη τελική επιβίωση μιας μόνο τράπεζας στην Ελλάδα υπάρχει δημοσιευμένη μου πρόβλεψη, που αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσα στο Δημήτρη Κωνσταντάρα η οποία δημοσιεύτηκε την εποχή που συζητιόντουσαν τα Χημικά της Συρίας σε διάφορα περιοδικά αλλά νομίζω και στο ιστολόγιο του.
8 .Δεν ανέφεραν ότι τα stress tests δεν πέρασε ούτε 3 Τράπεζες της Κύπρου (Bank of Cyprus, Hellenic Bank και η Cooperative Central Bank)!!!
Διαβάστε στη συνέχεια το απόκομμα απο την ΤHE TELEGRAPH της Κυριακής που πέρασε. Η διασύνδεση είναι εδώ. Δέστε ιδίοις όμμασι τα ονόματα των τραπεζών που απέτυχαν.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία πλέον στη χώρα

Εκτός από ελάχιστες ιστοσελίδες, τα Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι όλες οι Ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests. Δέστε χάλια.
Mήπως κάποιοι απο εμάς που “καταλαβαίνουμε” πρέπει να παραπονεθούμε άμεσα σε κεντρικά όργανα της ΕΕ και στη Διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων; Το συμβάν είναι πολύ σοβαρό σε οικονομικά μεγέθη, αφού θα επηρρεάσει τις χρηματιστηριακές τιμές των τραπεζών και την ασφάλεια των καταθέσεων.
Αξιοπιστία στο Τύπο αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: