Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ρωσικό «μήνυμα» με αποδέκτη ΗΠΑ-Τουρκία σε σχέση με την Συρία μέσω Λιβανικού τηλεοπτικού σταθμού


Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης  των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Τουρκίας εναντίον του Άσαντ, η Ρωσία θα προμηθεύσει αυτόματα την Συρία,  με το αντιπυραυλικό σύστημα S-300,  ανέφερε ο λιβανέζικος τηλεοπτικός σταθμός  al-Mayadeen.

Συγκεκριμένα το κανάλι τόνισε ότι  η Ρωσία θα λάβει σοβαρά αντίμετρα, εάν οι Αμερικανικές επιθέσεις, «υλοποιηθούν»εκτός των  τρομοκρατικών στόχων στη Συρία, και σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις αλλά και κατά του ίδιου του Άσαντ. Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλέστηκε  πληροφορίες του από  « σε ρώσο διπλωμάτη που εδρεύει στην Ουάσιγκτον».
Ο Ρώσος διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε ότι «σε  περίπτωση χερσαίων ή εναέριων επιθέσεων στις θέσεις του κυβερνητικού συριακού στρατού, η  Ρωσία θα προμηθεύσει τάχιστα, σύγχρονα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων του αντι-πυραυλικού συστήματος  S-300, σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη( έχει παγώσει από το 2013 η προμήθεια 30 μαχητικών ΥΑΚ-120) και ελικοπτέρων ( πιθανόν αναφέρεται η προμήθεια αριθμού επιθετικών ελικόπτερωνMil-Mil -35).
Επιπλέον, η Ρωσία θα αυξήσει την ναυτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο, με νέες μονάδες επιφανείας, ήδη έχει προγραμματισθεί η κάθοδο της  πυραυλοφόρου κορβέτας  'Samum' .
Παρόμοια μέτρα θα ληφθούν και στην περίπτωση της χερσαίας επέμβασης της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,  τουρκικά άρματα μάχης έχουν λάβει θέσεις στα σύνορα με τη Συρία, κοντά στην πόλη Coban.
Αυτή η απόφαση ελήφθη από το τουρκικό γενικό επιτελείο, λόγω του γεγονότος ρίψεως βλημάτων όλμων 4’2 χιλ,  από τον ισλαμικό στρατό στο έδαφος της επαρχίας Χατάι. Σύμφωνα με πληροφορίες στην  περιοχή των συνόρων έλαβαν θέσεις μάχης τουλάχιστον 15 άρματα μάχης,  πιθανόν Μ-60 Α3 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: