Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Ο ορατός κίνδυνος συντριβής σε πιθανές πρόωρες εκλογές με αφορμή την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται να επισπεύδει την κατάρρευση της συγκυβέρνησης
Σαμαρά - Βενιζέλου, καθώς τροφοδοτεί ανακλαστικά επιβίωσης, με επιτάχυνση των εξελίξεων τόσο στο εσωτερικό όσο και ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Η τάση επίσπευσης των αποφάσεων ενισχύεται και από το γεγονός ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ληφθούν πολύ σκληρά μέτρα που θα οξύνουν τη λαϊκή οργή, τα οποία είναι αμφίβολο αν μπορούν να περάσουν στη Βουλή.
Στην πλευρά της Ν.Δ. ο Μ. Βορίδης άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, το οποίο έσπευσε να κλείσει, από υποχρέωση μάλλον, η Σ. Βούλτεψη, ενώ θέμα παραίτησης του Αντ. Σαμαρά -για να αποφευχθούν οι εκλογές- έθεσε ο ανεξάρτητος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.
Στο ΠΑΣΟΚ ο Θ. Μωραΐτης ζήτησε αλλαγή πολιτικής για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Απ. Κακλαμάνης ανέλαβε να υπερασπιστεί τον Γ. Παπανδρέου και το έργο του ΠΑΣΟΚ έναντι του Αντ. Σαμαρά, κάτι που απέφυγε ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: