Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Ξεκληρίστηκε το Επιτελείο του ουκρανικού Στρατού και η αμερικανική σωματοφυλακή τους στο Σλαβιάνσκ

Τακτικό εξοπλισμένο μεταφορικό ελικόπτερο Mil Mi-17 κατέρριψαν με βλήμα SA-17 στα περίχωρα της πόλης Σλαβιάνσκ, οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας με αποτέλεσμα
να σκοτωθεί ο Ουκρανός διοικητής των επιχειρήσεων στην περιοχή μαζί με όλο το το επιτελείο ομάδα Αμερικανών μισθοφόρων οι οποίοι ήταν στην φρουρά προστασίας του και Ουκρανοί των ειδικών δυνάμεων!


Η βολή έγινε λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του ελικοτπέρου, που σημαίνει ότι είχε στηθεί ενέδρα στην περιοχή και περίμεναν να επιβιβαστούν οι υψηλοί αξιωματούχοι και να απογειωθεί το ελικόπτερο πριν την βολή.
Εντυπωσιάζει οπωσδήποτε το επίπεδο πληροφόρησης των δυνάμεων αυτοάμυνας, αφού κάθε κατάρριψη ελικοπτέρου που επιτυγχάνουν έχει μέσα είτε Αμερικανούς μισθοφόρους, είτε ανώτατους αξιωματικούς του ουκρανικύ Στρατού.
Το κτύπημα είναι εντυπωσιακό και έρχεται μία ημέρα μετά την νκατάληψη του αεδροδρομίου του Νοτνέτσκ και τις βαριές απώλειες που είχαν οι ρωσόφωνοι από την χρήση μαχητικών αεροσκαφών κρούσης Su-25 και επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-24
Στο Λούγκανσγκ παραδόθηκαν 100 Ουκρανοί στρατιώτες σε μια από τις εναπομείνασες βάσεις εντός της νέας αποσχιθείσας δημοκρατίας. Η βάση καταλήφθηκε με έφοδο από τις δυνάμεις Αυτοάμυνας. Η μάχη δεν κράτησε παραπάνω από 10-15 λεπτά, έντονου πυρός, κατά την οποία η αντίσταση των Ουκρανών κάμφθηκε με σχετικη ευκολία.
Την ίδια στιγμή ο διοικητής Gennady Tsepkalo επιβεβαίωσε την παράδοση όλων των στρατιωτών και υποσχέθηκε τον επαναπατρισμό τους όσο γίνεται συντομότερα.
Φήμες έλεγαν ότι οι στρατιώτες ήθελαν να παραδοθούν από την αρχή αλλά δεν τους άφηνε ο διοικητής τους.
Tα κρούσματα Ουκρανών στρατιωτών που παραδίνονται αμαχητί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Σεργκέι Τσέμποταρ κάνοντας έναν απολογισμό των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε ότι από τις τάξεις του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις δυνάμεις ασφαλείας έχουν λιποτακτήσει δεκάδες χιλιάδες.
«Οι προδότες, που πάτησαν τον όρκο τους, στις τάξεις των αστυνομικών δεν είναι χιλιάδες, αλλά δεκάδες χιλιάδες. Μόνο στην περίπτωση της Κριμαίας, αναφέρονται περί τους 12.000. Χιλιάδες προδότες παρουσιάσθηκαν στις περιοχές Τερνόπιλ, Λβίβ, Λούχανσκ και σε πολλά άλλα μέρη», είπε ο Τσέμποταρ στο ραδιοφωνικό ίδρυμα της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής ενός τμήματος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βλαντίμιρ Γκιρνιάκ δήλωσε «Στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν 17 χιλιάδες προδότες».
Κατηγορίες για προδοσία έχει επανειλημμένα ακουσθεί από τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης.
Όπως, ο ασκών καθήκοντα προέδρου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, είπε ότι ορισμένες μονάδες του υπουργείου Εσωτερικών και των δυνάμεων Ασφαλείας, στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ δεν είναι σε θέση να ασκήσουν τα καθήκοντά τους (εγκατέλειψαν τις θέσεις τους), γράφει η ουκρανική ‘Βέστι’.
Τώρα που διαλύεται η ουκρανική κρατική ταυτότητα, αποκαλύπτεται η πραγματική εθνική συνείδηση των στρατιωτών και αυτός είναι ο λόγος χρη΄σης ξένων μισθοφόρων από το ναζιτικό καθεστώς του Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: