Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

"Διώχνουν" τον Άδωνι από το Υπουργείο Υγειας

adonis geor

Εκτός υπουργείου φαίνεται πως τίθεται ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές η οποία σήμανε το «καμπανάκι» για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο νυν υπουργός Υγείας, φαίνεται πως γίνεται δέκτης δυσαρέσκειας στις τάξεις της κυβέρνησης καθώς του καταλογίζουν πως με τις ενέργειές του απομάκρυνε μία παραδοσιακά υπερ της ΝΔ ομάδα επαγγελματιών, αυτή των ιατρών. Έτσι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει ήδη την επιθυμία του να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.
Ωστόσο τίποτα δεν είναι εύκολο. Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να θέλει να ξεκινήσει αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα από την Βρετανία, ωστόσο έχει άλλους δύο ισχυρούς διεκδικητές. Ένας από αυτούς είναι ο νυν υπουργός Πολιτισμού ο οποίος τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως δεν έχει τελειώσει το έργο του για να τον μετακινήσουν. Ωστόσο η απουσία του από τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα τον έχει καταστήσει μη υπολογίσιμο.
Τέλος το ίδιο χαρτοφυλάκιο διεκδικεί και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος παρά το γεγονός πως απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, και παρά το γεγονός πως είχε ανακοινώσει πως αν αποτύχει θα σταματήσει από την πολιτική, διαδίδει όπου και όπως μπορεί πως αυτός θα είναι ο νέος υπουργός Πολιτισμού.
Την ίδια όπως βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει το koolnews.gr, ανάμεσα στα ονόματα που «παίζουν» για το εν δυνάμει «ορφανό» υπουργείο Υγείας, είναι και αυτό του Κώστα Τσιάρα. Ο βουλευτής Καρδίτσας φαίνεται πως έχει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα για αυτήν την θέση που δεν είναι άλλα από τα:
Είχε καλή πορεία στο υπουργείο Εξωτερικών
Είναι Θεσσαλός (η Θεσσαλία δεν εκπροσωπείται στην κυβέρνηση πλην της Ζέτας Μακρή)
Είναι γιατρός και άσκησε πολεμική κατά της πολιτικής που εφάρμοσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: