Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Μαυρίστε τον τσαρλατάνο, τον Καλιγούλα της νεότερης Ελλάδας


Γράφει ο Γιώργος Βάμβουκας 
Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ)

Σε πρόσφατη ανάλυσή μου από τη θέση αυτή σχολίαζα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αδυνατεί να κάνει απλές αριθμητικές πράξεις.

Προχθές ο κ. Σαμαράς παρουσίασε το «Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο 2015 – 2020». Το συγκεκριμένο «Αναπτυξιακό Σχέδιο είναι μία απάτη, μία ανοησία, με κεντρικό στόχο την κλοπή της ψήφου των πολιτών. Αρκεί να αναφέρει ο πρωθυπουργός, στήριξε τους υπολογισμούς μας για τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της χώρας κατά την περίοδο 2014 – 2020 στο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) σε τρέχουσες τιμές, όταν και οι πρωτοετείς φοιτητές μίας Οικονομικής Σχολής, γνωρίζουν ότι οι ετήσιοι αναπτυξιακοί ρυθμοί αποτυπώνονται στο ποσοστό μεταβολής του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές. Ο πρωθυπουργός και το υφιστάμενο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο (Στουρνάρας και Σία), είναι άκρως επικίνδυνοι για τη χώρα, ψευταράδες με μύτη Πινόκιο και τσαρλατάνοι.

Το πρωθυπουργικό άτομο, όχι μόνο δεν λυπάται τα 2 εκατομμύρια ανέργους και ξενιτεμένους για εύρεση εργασίας σε μακρινές πατρίδες, αλλά σήμερα λέει μεγαλύτερα και αισχρότερα ψέματα από ότι στο παρελθόν.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!

Τα Ζάππεια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ…; 

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, που αποδείχτηκε μία τρύπα στο νερό;

Την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, με την ανάληψη τη πρωθυπουργίας από τον Παπαδήμο, όταν υποστήριζε ότι με το κούρεμα του δημόσιου χρέους τα δύσκολα φεύγουν και τα εύκολα είναι μπροστά μας;

Όταν ως πρωθυπουργός, πλέον, πήρε το ποσοστό ανεργίας από 17,6% το 2011 (876.900 άνεργα άτομα) και το εκτόξευσε σε 27,3% το 2013 (1.353.500 άνεργα άτομα). 

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, οι συγγενείς του, οι στενοί φίλοι του, δεν του λένε ότι η μύτη του μεγάλωσε, κοντεύει να ακουμπήσει στο πεζοδρόμιο και χρειάζεται επειγόντως πλαστική εγχείρηση…

Ποιος να πιστέψει έναν πρωθυπουργό, που είναι 63 ετών, μιλάει σαν ανώριμο δεκαπεντάχρονο και οι σοβαροί αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες που τον ακούνε χασκογελούν…;

Πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, το άτομο εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, με το διαβόητο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, «Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την Οικονομική Κρίση».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποδείχτηκε μία απάτη σε βάρος των Ελλήνων ψηφοφόρων και σε μία σοβαρή χώρα, ένας τέτοιος πρωθυπουργός, θα βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Στην Ελλάδα, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά λέει σήμερα αισχρότερα ψέματα από την προεκλογική περίοδο του 2012.

Το προεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά το 2012, στηριζόταν σε 18 προτάσεις, όπως «αύξηση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδομάτων και ειδικών μισθολογίων» (πρόταση 1), «όχι άλλες μειώσεις μισθών» (πρόταση 5), «τέλος στα χαράτσια (πρόταση 7), «μείωση των φορολογικών συντελεστών» (πρόταση 8), «προστασία δημοσίων υπαλλήλων» (πρόταση 10), «ενίσχυση ρευστότητας στην αγορά» (πρόταση 13), «ανακήρυξη ΑΟΖ (πρόταση 18), κ.λ.π.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. 

Μας εξαπάτησε και κέρδισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, όχι μόνο η ανεργία εκτοξεύθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα, αλλά μισθοί και συντάξεις πετσοκόφτηκαν, τα χαράτσια πολλαπλασιάστηκαν, το δημόσιο χρέος αυξάνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και γενικότερα η εθνική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Το άτομο λέει ψέματα χωρίς ντροπή και δείχνει να χαίρεται με τα τραγικά αποτελέσματα της σφαγιαστικής οικονομικής πολιτικής του.

Είναι ο Καλιγούλας της νεότερης Ελλάδας. Ως γνωστό, ο Καλιγούλας έπασχε από πολύ σοβαρό ψυχικό νόσημα. 

Η παράνοιά του υπήρξε μνημειώδης, όταν έχρισε μέλος της Συγκλήτου το άλογό του. 

Ο δικός μας Καλιγούλας είναι μανιώδης με τις εξαγγελίες κάλπικων προεκλογικών οικονομικών προγραμμάτων.

Ηδονίζεται με τα ψέματα, με τον πόνο των συνανθρώπων του, με τις αυτοκτονίες των συμπολιτών του, με τα ερείπια που αφήνει πίσω της η εγκληματική οικονομική πολιτική του.

Είναι ο Καλιγούλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: