Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Ένα όνειρο. Για να μάθουμε να λέμε ''ευχαριστώ'' !!!


Είδα στον ύπνο µου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο και ένας άγγελος ανέλαßε να µε ξεναγήσει.

Περπατούσαµε δίπλα δίπλα σε µια τεράστια αίθουσα γεµάτη µε αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός µου σταµάτησε µπροστά στον πρώτο σταθµό εργασίας και είπε :


«Αυτό είναι το Τµήµα Παραλαßής. Εδώ παραλαµßάνουµε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στο Θεό µε τη µορφή προσευχής»

Κοίταξα γύρω γύρω στον χώρο. Έσφυζε από κίνηση, µε τόσο πολλούς αγγέλους να ßγάζουν και να ταξινοµούν αιτήσεις γραµµένες σε ογκώδεις στοίßες από χαρτιά και σηµειώµατα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσµο.

Μετά, προχωρήσαµε σε ένα µακρύ διάδροµο, µέχρι που φτάσαµε στο δεύτερο σταθµό. Ο άγγελος µου είπε :

«Αυτό είναι το Τµήµα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σε αυτούς που τις ζήτησαν»

Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αµέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυµίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.

Τέλος, στην άκρη ενός µακριού διαδρόµου, σταµατήσαµε στην πόρτα ενός πολύ µικρού σταθµού. Προς µεγάλη µου έκπληξη µόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα.

«Αυτό είναι το Τµήµα των Ευχαριστιών» µου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός µου. 
Έδειχνε λίγο ντροπιασµένος.

«Πώς γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;» ρώτησα.

«Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. 

«Αφού παραλάßουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια»

«Πώς µπορεί κάποιος να ευχαριστήσει το Θεό για τις ευλογίες που παρέλαßε;» ρώτησα πάλι.

«Πολύ απλά» απάντησε «Χρειάζεται µόνο να πεις: Ευχαριστώ Θεέ µου!»

«Και για τι ακριßώς πρέπει να ευχαριστήσουµε;»

«Αν έχεις τρόφιµα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, µια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και ένα µέρος για να κοιµηθείς. είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσµου.

»Αν έχεις χρήµατα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρµατα σ’ ένα πιατάκι, είσαι ανάµεσα στο 8% των ανθρώπων που ευηµερούν.

»Αν ξύπνησες σήµερα το πρωί µε περισσότερη υγεία από ό,τι αρρώστια. είσαι πιο ευλογηµένος από όσους δε θα επιζήσουν καν ως αυτή τη µέρα.

»Αν ποτέ δεν ßίωσες την εµπειρία του φόßου του πολέµου, της µοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του ßασανισµού και της σουßλιάς της πείνας. είσαι µπροστά από 700 εκατοµµύρια ανθρώπους αυτής της γης.

»Αν µπορείς να προσευχηθείς σε ένα ναό, χωρίς το φόßο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης. θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατοµµύρια άνθρωποι στον κόσµο.

»Αν οι γονείς σου είναι ακόµα ζωντανοί και είναι ακόµα παντρεµένοι. είσαι σπάνιος.

»Αν µπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαµογελάς, δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν µέσα στην αµφιßολία και στην απόγνωση.

»Και αν διαßάζεις τώρα αυτό το µήνυµα, µόλις έλαßες µια διπλή ευλογία, γιατί σου το έδωσε κάποιος που σ’ αγαπάει και γιατί είσαι πιο τυχερός από 2 δισεκατοµµύρια ανθρώπους, που δεν ξέρουν καν να διαßάζουν.

«Κατάλαßα. Και τώρα τι κάνω; Πώς µπορώ να αρχίσω;»

«Να πεις καληµέρα» µου χαµογέλασε ο άγγελός µου «να µετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το µήνυµα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυµίσεις πόσο ευλογηµένοι είναι.

Και µην ξεχάσεις να στείλεις το ευχαριστήριό σου.»

Ένα Όνειρο για να «Ξυπνήσουµε»

Ανθρώπινη Αρµονία

www.ΗolisticHarmony.com/greek/

Δεν υπάρχουν σχόλια: