Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Η εκδίκηση της Ουκρανίας: Έκοψε το νερό στην Κριμαία για να την μετατρέψει σε έρημο!-Αποφάσισαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

US-WEATHER-DROUGHT

Η εκδίκηση της Ουκρανίας: Έκοψε το νερό στην Κριμαία για να την μετατρέψει σε έρημο!
Ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Νικολάι Φεντόροφ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία μπλόκαρε την παροχή νερού στη βόρεια Κριμαία το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή ύδρευσης της χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, η Κριμαία να χάσει τις καλλιέργειες της σε 120.000 εκτάρια γης στα οποία είναι απαραίτητη η άρδευση, ενώ οι οικονομικές απώλειες θα φθάσουν 13.600.000 δολάρια που είναι ένα αρκετά σημαντικό ποσό για την περιοχή , δήλωσε ο Φεντόροφ.

Το αρδευτικό κανάλι της βόρειας Κριμαίας ολοκληρώθηκε το 1971 για να παρέχει υδροδότηση στη χερσόνησο. Η Κριμαία στηρίζεται στην υπόλοιπη Ουκρανία για το 80-85 τοις εκατό του νερού που καταναλώνει. Η Κριμαία θα είναι ουσιαστικά μια άνυδρη έρημος χωρίς το νερό που παίρνει από τον ποταμό Dnipro μέσω των 400 χιλιομέτρων κανάλι της βόρειας Κριμαίας που συνδέει τη χερσόνησο με την υπόλοιπη χώρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά της χερσονήσου καθώς και η παραγωγή κρασιού, βασίζεται στην παροχή νερού για την επιβίωσή τους. Το νερό επίσης είναι πηγή ζωής για πολλές πόλεις όπως οι Συμφερούπολη , Σεβαστούπολη , Κερτς , Σουντάκ, Φεοντόσια. 
Από την πλευρά του ο Οργανισμός Υδατικών Πόρων της Ουκρανίας αρνείται ότι έκοψε την παροχή νερού στην Κριμαία αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού . 
Σύμφωνα με τη δήλωση η χερσόνησος χρησιμοποιεί σήμερα το νερό χωρίς νόμιμη άδεια. 
«Το κανάλι δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ανοίξαμε τα αποθέματα νερού στις 19 Μαρτίου , και το χρέος της Κριμαίας δεν έχει διευθετηθεί ακόμα», λέει στη δήλωση του ο Οργανισμός. 
koolnews.gr 
Αποφάσισαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
 
Η ομάδα των G7 ρίχνει την ευθύνη της κλιμάκωσης στη Ρωσία 

G-7_0
Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη ρίχνουν την ευθύνη της κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία και της μη εφαρμογής της συμφωνίας της Γενεύης στη…Ρωσία! Μήπως η Ρωσία ξεκίνησε την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση»;; 
Συγκεκριμένα, συμφώνησαν το Σάββατο να κινηθούν γρήγορα στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας! 
Ένας ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι κάθε χώρα της G7 θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι στοχευμένες κυρώσεις όπως και η εφαρμογή τους, διευκρινίζοντας ότι ενώ τα μέτρα θα πρέπει να είναι συντονισμένα δεν θα είναι κατ΄ανάγκη ταυτόσημα. 
Οι νέες κυρώσεις εφαρμόζονται «ως πράξη τιμωρίας κατά της Ρωσία για τη μη συμμόρφωσή της με τη διεθνή συμφωνία της Γενεύης» για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση από τους ηγέτες της Ομάδας των 7 που γνωστοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο και ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι στη Νότια Κορέα σε επίσημη επίσκεψη. 
«Λόγω του επείγοντος του χαρακτήρα της υπόθεσης και για να διασφαλιστεί η δυνατότητα για μια επιτυχημένη και ειρηνική δημοκρατική ψηφοφορία τον επόμενο μήνα στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας , έχουμε δεσμευτεί να δράσουμε επειγόντως και να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και τα μέτρα κατά των ενεργειών της Ρωσίας»,αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν. 
Η κοινή ανακοίνωση πάντως δεν διευκρινίζει ποια νέα μέτρα θα επιβληθούν κατά της Μόσχας, αλλά προειδοποίησε ότι «συνεχίζουμε την προετοιμασία για να προχωρήσουμε σε ευρύτερες και συντονισμένες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που θα επιβάλλουν οι περιστάσεις». 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ηγέτες της ομάδας των ανέφεραν ότι «η πόρτα παραμένει ανοικτή για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης» και κάλεσαν τη Ρωσία να σεβαστεί τη συμφωνία της Γενεύης . 
defencenet.gr

Να μη συμπεριληφθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας η Rosoboronexport, διαμηνύει εμμέσως το αμερικανικό Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν στις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία να συμπεριλαμβάνεται και η κρατική εταιρία όπλων Rosoboronexport, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι σταματά ο εφοδιασμός της αφγανικής πολεμικής αεροπορίας με ρωσικά ελικόπτερα MI-17,ο οποίος γίνεται έπειτα από συμφωνία Μόσχας - Ουάσινγκτον, ανέφερε ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Christian Science Monitor». 
Στο μεταξύ, το Καπιτώλιο εξετάζει τρόπους να αυξήσει τις πιέσεις προς τη Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας. Ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα είναι και η επιβολή κυρώσεων κατά τηςRosoboronexport, που έχει συμβόλαια με τη Συρία και το Ιράν. Όμως οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν ζητήσει από τα μέλη του Κογκρέσου να μη θέσουν σε ισχύ τα εν λόγω μέτρα, επειδή η κρατική εταιρία όπλων της Ρωσίας προμηθεύει το Αφγανιστάν με ελικόπτερα, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές από τη Γερουσία. 
Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, ο γερουσιαστής Νταν Κοτς είχε υποβάλει τροπολογία σε νομοσχέδιο που αφορούσε την ενίσχυση της Ουκρανίας με την οποία ζητούσε επιβολή κυρώσεων στηRosoboronexport, καλώντας τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ να παγώσει τη συνεργασία με τον ρωσικό εξαγωγέα όπλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: