Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΈΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδες που υποστηρίζουν αντίπαλους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται στην Τουρκία και πάρει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τη διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα ανάμεσα σε δύο οικογένειες στο χωριό Γιουβατσίκ στην ανατολική επαρχία Σανλιούρφα, που συνορεύει με τη Συρία.
Υπάρχουν επίσης πέντε τραυματίες, η κατάσταση μερικών από τους οποίους είναι σοβαρή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Τέτοιες συγκρούσεις είχαν σημειωθεί εκεί και σε προηγούμενες τοπικές εκλογές.
Στην επαρχία Χατάι, η οποία συνορεύει επίσης με τη Συρία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα που ξέσπασε ανάμεσα σε συγγενείς δύο υποψηφίων στο χωριό Γκομπασί, δήλωσαν αξιωματούχοι. Εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από μαχαίρι κατά την ίδια σύγκρουση, μετέδωσε το Dogan.
Οι υποψήφιοι στις εκλογές γι’ αυτά τα τοπικά αξιώματα δεν είναι κομματικοί υποψήφιοι. Φεμινίστριες της οργάνωσης Femen αναστάτωσαν για λίγο την ψηφοφορία σε μια συντηρητική περιοχή της Κωνσταντινούπολης όπου είχε ψηφίσει ο Ερντογάν.
clashes
Οι δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία, έχουν κρίσιμη σημασία για το μέλλον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να αποκρούσει κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: