Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Έγιναν βούκινο, συζητούσαν επέμβαση στη Συρία.

 
Η τουρκική ηγεσία είχε αποδεδειγμένα πλέον την πρόθεση να επιτεθεί στη Συρία. Αυτό αποκαλύπτουν συνομιλίες, προϊόντα υποκλοπής, που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Στις συνομιλίες ακούγονται ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπαρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιρέλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο αρχηγός της ΜΙΤ, Δρ. Χακάν Φιντάν, να εξετάζουν τον πλέον πρόσφορο τρόπο επίθεσης, ώστε να μην ξεσηκωθεί εναντίον της Τουρκίας η διεθνής κοινή γνώμη.
Φυσικά ο Νταβούτογλου έσπευσε να χαρακτηρίσει ως ψευδείς της πληροφορίες και να τις χαρακτηρίσει «αήθη επίθεση στην τουρκική εθνική ασφάλεια». Στο φωνητικό ντοκουμέντο ακούγονται ξεκάθαρα οι φωνές του Νταβούτγλου, του Φιντάν, του Σινιρλίογλου και του στρατηγού Γκιλέρ, να σχεδιάζουν την τουρκική εισβολή.
Φαίνεται ότι ο ιμάμης Γκιουλέν έχει διεισδύσει πολύ βαθύτερα στο κράτος από όσο νόμιζαν αρχικά οι Τούρκοι κυβερνώντες, ειδικά ο Ερντογάν. Ίσως όχι μόνο ο Γκιουλέν, μπορεί και άλλοι, είτε μόνοι τους είτε μέσω του σκοτεινού ιμάμη… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: