Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

5 Μυστικά για να πετύχεις στις πωλήσεις

Σήμερα θα δούμε 5 μυστικά για να πετύχεις στις πωλήσεις και στην επαγγελματική σου πορεία
.
-Το 1° μυστικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις.
''Κανένας άνθρωπος δε μπορεί να πετύχει σε ένα είδος δουλειάς που δεν του αρέσει''
Napoleon Hill, μεγάλος μελετητής της επιτυχίας.
 Ναι, δε διαφωνώ. Η δουλειά είναι δουλειά, θα έχει στιγμές εκνευρισμών , πίεσης, άγχους, στεναχώριας, όμως μόνο όταν αγαπάς αυτό που κάνεις θα μπορέσεις να ξεπεράσεις οποιαδήποτε δυσκολία, να βρεις τη σωστή λύση και το βράδυ να ξαπλώσεις ήρεμος στο
κρεβάτι σου.
 -Το 2° είναι να βάζεις στόχους.
Ένα καράβι χωρίς πορεία θα πλέει έρμαιο των απέραντων ωκεανών, παρατημένο στην κρίση των φυσικών φαινομένων, μέχρι το ταξίδι του να τελειώσει άδοξα, (εκτός και αν έχει καπετάνιο τον Jack Sparrow!!!).
Ο λόγος που βάζουμε στόχους δεν είναι για να δημιουργούμε άγχος και πίεση στον εαυτό μας, αλλά για να ξεκαθαρίζουμε τη σκέψη μας και να καταστρώνουμε πλάνο δράσης.
Σχεδιάζοντας την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε ένα συγκεριμένο στόχο και σπάζοντας τον σε πολλούς μικρότερους, κάνουμε πιο εύκολη την ζωή μας και αποκτούμε αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό μας, καθώς ολοκληρώνουμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους που έχουμε θέσει.
Ξαφνικά το τοπίο ξεκαθαρίζει. Ο απέραντος ωκεανός γίνεται σύμμαχος μας και το Μαύρο μαργαριτάρι μαζί με τον καπετάνιο του φτάνει στον τελικό του προορισμό. 
 -Το 3° είναι να αλλάζεις τον τρόπο που προσπαθείς.
Όσοι έχουν ασχοληθεί με το Νευρογγλωσικό Προγραμματισμό, γνωρίζουν πολύ καλά πως κύριο συστατικό της επιτυχίας είναι η ανάδραση.
Τι εννοώ...
Όταν προσπαθούμε να πετύχουμε ένα στόχο και δεν το καταφέρνουμε, οι περισσότεροι απογοητευόμαστε, τα παρατάμε και πιστεύουμε ότι δε μπορούμε.
Αυτοί που κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό είναι οι λίγοι.
Αντί να τα παρατήσουν, αλλάζουν τον τρόπο που προσπαθούν ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουν...
Γι' αυτό, όπως είναι γνωστό, το 10% του πληθυσμού της γης κατέχει το 90% του πλούτου και το υπόλοιπο 90% του πληθυσμού το 10% του πλούτου..
Έχω πολλά παραδείγματα επιτυχημένων ανθρώπων που έπεσαν πάρα πολλές φορές πριν τα καταφέρουν, όπως είναι ο Henry Fordo Einsteino Bill Gateso Steve Jobs και άλλοι... αρκεί να διαβάσεις τις ιστορίες τους για να δεις πως κατάφεραν να φτάσουν ψηλά εφαρμόζοντας αυτά που κάνουν οι λίγοι.
 -Το 4° μυστικό είναι να επιμένεις μέχρι να πετύχεις.
Ο Ford απέτυχε 5 φορές πριν δημιουργήσει τον κολοσσό του οποίου τα αυτοκίνητα οδηγούμε καθημερινά!!!
Ο Thomas Edison απολύθηκε από δυο δουλειές με τη δικαιολογία της μη παραγωγικότητας, ύστερα απέτυχε σε πάνω από χίλιες εφευρέσεις ώσπου να ανακαλύψει το φωνογράφο, το μικρόφωνο, τον ηλεκτρικό λαμπτήρα και στη συνέχεια να δημιουργήσει την πρώτη εταιρία ηλεκτρισμού που ηλεκτροδότησε τη Νέα Υόρκη και μετέπειτα εξελίχτηκε στη γιγαντιαία General Electric που όλοι γνωρίζουμε ! ! !
Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα, δε θα σου παραθέσω άλλα.
Το νόημα είναι ένα, μόνο με υπομονή, επιμονή και προσπάθεια θα καταφέρουμε μεγάλα πράγματα στη ζωή μας και στην επαγγελματική μας καριέρα.
-Το 5° μυστικό είναι να έχεις ένα μέντορα.
Η ζωή είναι μικρή.
Η εμπειρία για να αποκτηθεί καταβροχθίζει τα χρόνια του ανθρώπου και έτσι η αξία της μειώνεται. Μάλιστα πολλές φορές σπαταλιέται σε νεκρούς σοφούς.
Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις για να μάθεις τα μυστικά των πωλήσεων άμεσα και σωστά είναι να ακολουθήσεις ένα μέντορα. Έναν άνθρωπο που έχει μελετήσει, έχει πειραματιστεί, έχει αποτύχει πριν πετύχει και έχει μάθει!
Έναν τέτοιο άνθρωπο χρειάζεσαι. Κάποιον που ήταν στη θέση σου και σε καταλαβαίνει γιατί έχει περάσει τις δυσκολίες που περνάς, τις απογοητεύσεις, τις λύπες, ακόμα τις χαρές σου. Ένας τέτοιος άνθρωπος, που έχει την εμπειρία στη συγκεκριμένη δουλειά, μπορεί να σου δώσει λύσεις και να σου δείξει το δρόμο. 
Αυτά ήταν <<5 μυστικά>> για να πετύχεις στο χώρο των πωλήσεων και όχι μόνο. Σίγουρα αν τα ακολουθήσεις θα βελτιώσεις σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής σου.
Φιλικά
Άρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: