Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Πτήση ΜΗΑ 370: Oλα δείχνουν "Renegade", κατάρριψη του αεροσκάφους και προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων

MHAShootingDownLΌσο περνούν οι ώρες και όσο έρχονται νέα στοιχεία στην δημοσιότητα αναφορικά με την απόκρυcη στοιχείων πoυ έχουν να κάνουν με το Boeing 777 της πτήσης MHA370 της Malaysian Airlines,
τόσο το ενδεχόμενο κατάρριψής του από τις δυνάμεις των ΗΠΑ προκειμένου να αποφευχθεί κατάσταση Renegade (ασύμμετρη τρομοκρατική ενέργεια) με ρίψη του αεροσκάφους στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία δείχνει ως η πλέον πιθανή εκδοχή.
Η βρετανική Telegraph, η οποία επικαλείται πηγή κοντά στις έρευνες η πτώση του αεροπλάνου στον Ινδικό Ωκεανό "ήταν μια αποστολή αυτοκτονίας".
Η ομάδα που ερευνά την εξαφάνιση του Boeing εκτιμά ότι ούτε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ούτε πυρά θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αλλόκοτη πορεία που είχε το αεροσκάφος, αλλά ούτε και την απενεργοποίηση όλων των συστημάτων επικοινωνίας του.
Επίσημη πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η εκτίμηση πως "αυτή ήταν σκόπιμη πράξη από κάποιον που βρισκόταν εντός του αεροπλάνου, ο οποίος θα έπρεπε να έχει τις απαραίτητες γνώσεις για αυτή την ενέργεια".
Οταν, μάλιστα, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή κάποια πυρκαγιά η πηγή ανέφερε "Δεν δένουν αυτά τα στοιχεία. Οι ερευνητές μελετούν τις διαδικασίες που απαιτούνται για να φθάσει το αεροπλάνο μέχρι το σημείο όπου φαίνεται να συνετρίβη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέταξε μέχρι εκεί χωρίς να συμβεί κάποιο απρόοπτο".
Από εκεί και πέρα η αποκάλυψη ότι το δίκτυο δορυφόρων Inmarsat είχε εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους αλλά δεν μετέδωσε τις πληροφορίες για άγνωστους λόγους, όπως και μια σειρά άλλων στοιχείων δείχνουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε πολύ κοντά στο Νιτέγκο Γκαρσία και απεκρύβη η πτώση του.
Γιατί; Για να μεσολαβήσουν αρκετές ημέρες προκειμένου να χαθούν όλα τα στοιχεία, να απομακρυνθούν τα συντρίμμια μακριά από το Ντιέγκο Γκαρσία και να μην εντοπιστούν τα δύο "μαύρα κουτιά" των οποίων είναι πολύ πιθανό οι μπαταρίες ήδη να έχουν εξαντληθεί άρα είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ κανείς να μάθει τι έγινε στην πραγματικότητα...
(defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια: